Geslaagde fietstocht naar Den Bosch voor Diabetesfonds

Nederweert-Eind – Klokslag tien uur gaf Jack van Gameren, starter bij AV Weert, op zaterdag 20 februari het startschot voor de fietstocht naar Den Bosch op het kerkplein in Nederweert-Eind.

Met de actie ‘Fit op de fiets’ wilden Gerrie van Deuren en Wilma Stals geld inzamelen voor het Diabetesfonds. In totaal fietsten zeven dames, waaronder vier leden van TWC Nederweert, de tocht.

Wethouder Carla Dieteren sprak ze bemoedigend toe. “De bewuste wijze waarop Gerrie eigen verantwoordelijkheid neemt over haar leven met diabetes 1 spreekt mij zeer aan. Ik vind haar een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. Daarom steun ik de fietstocht van harte”.

Met een heerlijk lentezonnetje vertrokken de dames richting Den Bosch. De uitgestippelde route ging langs rustige weggetjes. Na een korte pauze bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen en later bij de Schaapskooi fietsten de dames Den Bosch in op zoek naar de welverdiende Bossche bollen. Daar wachtten de ouders van de negentienjarige Sam Mebius ze op. De 19-jarige Sam heeft sinds een jaar diabetes I en fietste samen met een vriend vanuit Leeuwarden naar Den Bosch. Een tocht van 200 kilometer. Zij arriveerden later die dag. De dames stapten moe, maar voldaan, de bus in terug naar Weert.

Gerrie van Deuren was blij en dankbaar na het behalen van de eindbestemming. “Met de fietstocht wilde ik, naast het inzamelen van geld, laten zien dat het leven met diabetes geen gevecht hoeft te zijn. Zolang we nog niet voldoende weten over de oorzaken en over mogelijkheden om diabetes 1 te genezen, zorg ik goed voor mezelf. Ik voel me lichamelijk fit en mentaal sterk en geniet van het leven”, aldus Gerrie van Deuren.

Steun jij ook haar actie? Je kunt nog de hele maand februari doneren: https://www.diabeatit.nl/actie/gerrie-van-deuren


Een bijdrage van Arjanne van Voorst