‘Kijk eens om je heen en bel of app ook eens iemand’

Algemeen Corona Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Wat doe jij om contact te houden met je vrienden en familie? Bel of app je hen wel eens? Nee? Even bellen heb je zo gedaan en het brengt vaak veel vreugde aan twee kanten van de lijn.

In de Limburgse campagne ‘Samen in actie tegen Eenzaamheid’ vragen ze dan ook aandacht om elkaar eens te bellen.

Pak die telefoon én bel of app!

“Ondanks de huidige maatregelen is het mogelijk om oog voor elkaar te hebben en vooral contact te houden met elkaar. Een telefoontje of appje sturen is voor de een kleinigheid, maar zorgt wel voor een lichtpuntje bij een ander. Bellen met je beste vriend(in), opa of oma met de vraag hoe gaat het met je? Juist dat maakt al een verschil. Het is nu belangrijker dan ooit om elkaar te laten weten en voelen dat je er niet alleen voor staat”, zegt gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid).

“Mijn oproep aan iedereen in Limburg is om elke week eens tien minuten te bellen met een dierbare, om op die manier eenzaamheid samen tegen te gaan. Ben je meer van het appen? Stuur dan een leuke foto, video of duik eens een oude foto op om samen het gesprek aan te gaan met je opa of oma. Dat brengt blijdschap en kleurt ook voor hen en jezelf de dag”!

Limburg Samen in actie tegen Eenzaamheid

Aandacht voor elkaar is vooral nu in deze roerige tijden cruciaal en het blijft belangrijk dat we omkijken naar elkaar. Vandaar de Limburgse campagne om meer aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid in de samenleving. Eerder werden Limburgse inwoners al middels een ludieke posteractie opgeroepen eens te kijken in de directe omgeving wie ze kunnen helpen en zo eenzaamheid tegen te gaan.

De gezamenlijke Limburgse campagne is erop gericht dat iedereen in zijn eigen directe omgeving (of wijk) kijkt waar hij/zij een steentje kan bijdragen. Op die manier houden we de maatschappij ondanks corona en alle beperkingen die momenteel gelden toch ook sociaal draaiende.

Het zijn vaak de kleine gebaren die het verschil maken om eenzaamheid tegen te gaan en te voorkomen dat iemand in een sociaal isolement raakt. Bijvoorbeeld door je buren aan te bieden boodschappen mee te nemen. De hond uitlaten voor iemand die zelf in quarantaine zit. Of een kaartje te sturen naar een dierbare om hem/haar zo een hart onder de riem te steken.

Kijk oom eens op: https://www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie