Scholing over eenzaamheid onder statushouders succes

Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen ervaren wat eenzaamheid inhoudt. Dit was voor statushouders niet anders. Statushouders zijn mensen met een verblijfsvergunning die rechtmatig in Weert wonen.

Het heeft tijd nodig om te integreren en kennis te maken met Weert, maar door corona werd dit een stuk lastiger. Daarom organiseerde Punt Welzijn in oktober een scholing voor vrijwillige coaches die statushouders ondersteunen. In deze scholing stond het thema eenzaamheid centraal.

Aansluitend aan de scholing vond een bijeenkomst plaats voor alle statushouders die Punt Welzijn ondersteunt, met als doel elkaar te ontmoeten. Het werd een gezellig samenzijn en de opkomst was groot. Onder het genot van veel culturele hapjes werd er kennis gemaakt.

Zou jij ook als vrijwillige coach iets voor een statushouder willen betekenen? Door een  gezin of alleenstaande wegwijs te maken in Weert? Of door eens per week een uurtje, al wandelend door Weert, met iemand Nederlands te oefenen? Neem dan contact op met Punt Welzijn via 0495-697900.