Kupers Touringcars mag alsnog bus leveren voor mobiel stembureau

Kupers Touringcars mag alsnog een bus leveren voor het mobiele stembureau dat op maandag 15 maart als een extra stemmogelijkheid wordt ingezet vanwege het coronavirus. Kiezers die tot de risicogroep behoren kunnen daar gebruik van maken.

In eerste instantie had het college van burgemeester en wethouders (gezamenlijk met andere gemeenten uit de regio) gekozen voor Ghielen Touringcarbedrijf uit Beringe. VVD-er Lars Lambers gaf tijdens de commissievergadering van 23 februari aan verbaasd en boos te zijn. “Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om de lokale ondernemers te ondersteunen. Dan gun je het aan een Weerter bedrijf en niet een bedrijf uit een buurgemeente.”

Burgemeester Ina Lepping-Schuitema kon de boosheid van de VVD begrijpen en gaf aan dat deze beslissing inmiddels is teruggedraaid. “We gunnen het zeker dit Weerter bedrijf en hebben besloten dat Kupers de bus voor het mobiele stembureau mag leveren.”

De bus van Kupers (mobiel stembureau) staat van 08.00 tot 10.30 uur op het kerkplein op Leuken Van 11.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein in Swartbroek. Van 14.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats bij voetbalclub Tungelroy Kimpeveld en van 17.30 tot 20.00 uur op het kerkplein op Laar.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst