Ludieke rogactie bij Sligro Weert

“Gy lompe Weertenaers weet gewis, dat dit heden was mynen vis”. Met die woorden sluit de Rogstaekerslegende af waaraan de Weertenaren hun Geuzennaam danken. Dat de rog en Weert onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is alom bekend. Dat de rog ook een bijzonder lekkere vis is voor in de keuken, is minder bekend. Sligro Weert organiseert een ludieke actie waarmee de rog wat meer in de schijnwerpers komt te staan.

Op Aswoensdag, traditioneel een dag waarop veel vis wordt gegeten, start de actie die zal lopen tot carnaval 2022. Voor elke kilo rog vleugel die Sligro Weert verkoopt wordt € 1,00 gedoneerd aan Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers. De eerste donatie à € 95,00 is al door Sligro gedaan, een euro voor elk jaar dat de vereniging bestaat.

Vandaag werd de actie op ludieke wijze gestart. Sligro Weert overhandigde een heuse rog aan Kanseleer Jasper van de Rogstaekers, in het bijzijn van ‘Jan de Staeker’. De verse Rog vleugel is verkrijgbaar van donderdag tot en met zaterdag bij de Sligro in Weert. Vis-specialisten John en Bart staan klaar voor alle vragen klaar.

De openingstijden zijn donderdag van 8:30-20:00 en vrijdags/zaterdags van 8:30-17:00. De Sligro is alleen toegankelijk met een klantenkaart.