Online oecumenische vespervieringen

Algemeen Corona Uitgaan WdGlab Reageer 2 min. leestijd

Vanwege de corona-maatregelen zijn vrijwel alle activiteiten van de Oecumenische Werkgroep Weert in 2020 komen te vervallen. In 2021 is de draad voorzichtig weer opgepakt, voorlopig echter alleen nog online, zodat zo min mogelijk risico’s worden gelopen.

Na de online openingsviering in de Week van Gebed voor de eenheid zullen dit jaar ook de oecumenische vespervieringen in de veertigdagentijd online worden aangeboden: elke woensdagavond vanaf 19.30 uur.

Deze vespers, die ongeveer een half uur zullen duren, bestaan uit lezingen uit de Bijbel, enkele liederen, een gedicht of een andere tekst, gebeden en een zegenbede als afsluiting.

De vieringen zijn/worden opgenomen in verschillende kerken (Moeselkapel, Bethelkerk, Paterskerk, kapel van de zusters Birgittinessen, St. Matthiaskerk Leuken) met medewerking van voorgangers en leden van de oecumenische werkgroep uit de diverse kerkgemeenschappen. De muzikale opluistering is verzorgd door Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij, organist Mathieu Adriaens en pianiste Ellen de Putter.

De link om de vespers te volgen is elke woensdag (met ingang van Aswoensdag 17 februari t/m woensdag 31 maart) te vinden op de Facebookpagina van de Oecumenische Werkgroep Weert: https://www.facebook.com/oecumenischewerkgroepweert. Dit is een openbare pagina, dus ook te bekijken als je zelf géén gebruik maakt van Facebook.

Aanvang van de vespers is telkens om 19.30 uur. Een mooie voorbereiding op het Paasfeest!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie