47 woningen en concertzaal op bovenverdieping Muntcomplex

Het college van burgemeester en wethouder stelt de gemeenteraad in de gelegenheid om wensen en bedenkingen kenbaar te maken betreffende de koopovereenkomst met Hebru Vastgoed C.V. voor de bovenverdieping van het Muntcomplex. De gemeenteraad spreekt hierover in haar vergadering van 14 april 2021.

Herontwikkeling bovenverdieping Muntcomplex

Op 1 september 2020 heeft de gemeente Weert een intentieovereenkomst gesloten met Hebru Vastgoed B.V. Doel van deze overeenkomst was het uitvoeren van een onderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van de herontwikkeling van de bovenverdieping van het Muntcomplex.

Dit onderzoek is afgerond. Hieruit blijkt dat er ruimte is voor 47 sociale huurwoningen. Daarnaast kan de concertzaal worden behouden. Ook zijn er afspraken gemaakt over het vernieuwen van de gevels aan de Beekstraat en het Collegeplein.  

Wethouder Wendy van Eijk is enthousiast: ‘De woningen komen op het juiste moment. Er is veel vraag naar betaalbare woningen in Weert. Daarnaast is dit natuurlijk een fantastische locatie, midden in het centrum. We transformeren daarmee leegstaand vastgoed. Naast de toevoeging van de woningen komen we hierbij tegemoet aan de wens van verenigingen en stichtingen om de concertzaal te behouden. De gedateerde gevels aan de Beekstraat en aan het Collegeplein worden bovendien vernieuwd. Dit past mooi bij de opwaardering van het totale complex zoals dit in 2019 is gerealiseerd.’

Hebru Vastgoed CV: ‘Dit nieuwe complex biedt comfortabele woningen midden in het centrum voor zowel singles, starters en senioren. Wij realiseren verschillende type woningen; van Laanlofts tot Superlofts, oftewel, van klein tot groot. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte met daarin onder andere luxe flexwerkplekken en luxe coffeecorner. Op die manier ben je op één minuut van je woning, toch thuis aan het werk of kun je aan de sociale contacten bouwen samen met je medebewoners. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de woningen betaalbaar blijven. Wij zijn enthousiast over deze ontwikkeling en de kansen die we samen met de gemeente Weert hebben gecreëerd. Op naar een mooie toekomst!’

Planning

Na goedkeuring van de gemeenteraad kunnen de werkzaamheden naar verwachting medio 2021 worden gestart. Hebru wil de woningen binnen 1,5 jaar te huur aanbieden.