Gezin in Meijel moet elders overnachten vanwege benzinelucht in woning

Meijel – Zaterdagavond kreeg de brandweer een melding vanwege een hinderlijke lucht die woningen aan De Donk in Meijel was binnengedrongen.

De brandweerlieden gingen op onderzoek uit en ter ondersteuning kwamen ook een Officier van Dienst (OVD) en Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse. In twee woningen werd een penetrante geur waargenomen. De brandweer deed metingen in de woningen en constateerde dat er een vluchtige stof aanwezig was. De oorzaak was echter nog onbekend. De bewoners moesten hun woningen tijdelijk verlaten.

Een gezin dat woonachtig is in een van de woningen werd tijdelijk elders opgevangen om daar de nacht door te brengen. De penetrante lucht was namelijk zo sterk dat het niet mogelijk was om te overnachten in de woning.

De brandweer is enkele uren bezig geweest om de oorzaak te achterhalen. Na diverse metingen en het nemen van monsters bleek dat het ging om benzine. Samen met de politie werd er onderzoek gedaan bij o.a. een benzinestation en garagebedrijf.

Vermoedelijk is door hevige regenval een put overgelopen bij het naastgelegen tankstation. Het was aannemelijk dat er benzine in het rioleringsstelsel terecht is gekomen en zo de woningen is binnen gedrongen.

De bewoners is geadviseerd om de afvoerleidingen door te spoelen met zeep en water.

Video via Youtube: https://youtu.be/-SiWRStFIIU