Nieuw raster moet wolf buiten de deur houden in Altweerterheide

Bij de schapenhouderij van Heidi van der Pol in Altweerterheide is zaterdag begonnen met het plaatsen van een nieuw raster. Het raster moet de wolf buiten de deur houden.

Vanuit het IKL-Project ‘Schadepreventie wolf’ en Wolf-fencing Nederland wordt meegeholpen om het nieuwe raster te plaatsen.

In Altweerterheide is een afrastering met stroom(-draden) geplaatst. Dit is de meest effectieve maatregel om wolven te weren. Wolven zijn gevoelig voor elektriciteit. Als een wolf een keer een flinke elektrische schok heeft gehad, zal hij met deze leerervaring niet snel opnieuw een elektrische afrastering aanraken. 

Daarnaast zullen ook honden een oogje in het zeil gaan houden.

Steeds meer wolven

Na 150 jaar afwezigheid hebben wolven zich weer in Nederland gevestigd en zijn op de Veluwe in 2019 de eerste wolvenpups geboren. Maar ook in onze regio worden de wolven steeds meer waargenomen. Volgens BIJ12 is de wolf recentelijk nog gespot bij Stramproy en in het Weerterbos tussen Nederweert en Weert. Het lijkt dus een kwestie van tijd dat de wolf ook in Altweerterheide op bezoek komt.

Video via Youtube: https://youtu.be/5hrECgY6GDQ