Weerter Minimagroep en Doen-e-Woud delen 356 paasattenties uit

In de aanloop naar Pasen hebben de Weerter Minimagroep en Doen-e-Woud samen 356 alleenstaanden en gezinnen blij kunnen maken met een kleine paasattentie. “Aan de deuren waren weer vele hartverwarmende reacties van mensen die blij waren weer eens iemand te zien, uiteraard op veilige afstand.”, aldus de initiatiefnemers.

Via Markeent / basisschool Het Dal kon de Minimagroep de door de “handige huisvrouwen” gemaakte poppen uitdelen.

Blijven klaarstaan

De Weerter Minimagroep én Doen-e-Woud kunnen misschien voor het oog van veel Weertenaren niet veel doen in verband met de maatregelen om corona de kop in te drukken, maar niets is minder waar. “Ondanks dat wij niet fysiek bijeen kunnen komen, weten mensen ons nog altijd te vinden voor hulpvragen en hebben zij onze aandacht tijd en netwerk soms nodig,  er zijn ook mensen die ons weten te vinden om dingen met de minima te delen. Juist rond feestdagen voelen mensen eenzaamheid intenser dan anders en daarom is een kleine paas-attentie een mooi contact moment met deze mensen. De Weerter Minimagroep wilde dit initiatief delen met Doen-e-Woud.”, aldus Judy Tangande (kartrekker van de Minimagroep).

Ondersteuning vanuit Het Kwadrant

Bijzonder leuk om te vermelden is dat leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Kwadrant onder leiding van klassenassistent Khadija een groot deel van het inpakwerk hebben verzorgd. Henk, Judy en Daiene van de Weerter Minimagroep hebben ook een steentje bijgedragen om dit voor elkaar te krijgen.

Op Groenewoud hebben leden van het vrijwilligersteam van Doen-e-Woud, Kim en Iris, de taak op zich genomen om daar 100 attenties te bezorgen.

“Nu we geen activiteiten kunnen organiseren rondom de pipowagen is dit een mogelijkheid om met de mensen in de wijk in contact te komen, de enorm leuke reacties die we de vorige keer kregen met het rondbrengen van een kop soep én de actie met de koekjes worden erg gewaardeerd”, vertelt Kim van het vrijwilligersteam. Haar maatje Iris vult aan: “We kijken dan ook erg uit naar het moment dat we rond de pipowagen weer leuke ontmoetingen met de buurtbewoners kunnen hebben.”

Samenwerking

Dit was niet de eerste keer dat de Weerter Minima Groep én Doen-e-Woud gezamenlijk optrokken om veel mensen te bereiken met een leuke attentie. Wil jij ook vrijwilliger worden of in jouw buurt of wijk iets leuks ondernemen? Meld je dan via één van de facebookpagina’s van de groepen.

De paasattenties zijn gedeeltelijk gesponsord door Bakker Vries.