Pasen in de binnenstad van Weert

In de binnenstad van Weert kon je ondanks de coronamaatregelen toch een beetje genieten van het paasweekend. De ondernemers hadden diverse acties op touw gezet en de etalages sfeervol ingericht. Ook de Regio Loterij Weert had een ludieke actie met strandstoeltjes verzonnen om hun te winnen prijzen onder de aandacht te brengen.

Gouden eieren

Gezamenlijke horecaondernemers hebben het initiatief genomen een speurtocht in het centrum te organiseren. Van 2 t/m 11 april is het mogelijk op een zelf gekozen moment de uitdaging aan te gaan en op zoek te gaan naar de gouden paaseieren in het centrum van Weert. Op www.desoosweert.nl/lenteuitje zijn de spelregels en het speelvel te vinden. Voor de juiste inzendingen zijn mooie prijzen beschikbaar, waaronder restaurantbonnen en gezelschapsspelen. De actie wordt ondersteund door BIZ Ondernemers, de ondernemerssamenwerking in de binnenstad.

Dichter bij Weert

Na de paasdagen trakteert Centrummanagement Weert het winkelend publiek (en andere liefhebbers) op een bijzondere wandeling vol dichtkunst. Gedichten die uiterlijk 31 maart ingediend zijn worden door een vakkundige jury beoordeeld en maken kans op een levensgrote publicatie op een van de Weerter winkelruiten. Daarmee wordt een boeiende route ter verfraaiing van de binnenstad samengesteld. Meer informatie is te vinden op www.dichterbijweert.nl.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel