Auto crasht in sloot akker na achtervolging op snelweg A2

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

Op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert heeft vrijdag rond 23.30 uur een achtervolging plaatsgevonden. De achtervolging eindigde in (de sloot van) een akker aan de Hoogbosweg in Nederweert.

De politie kreeg het gestolen voertuig in het vizier bij knooppunt Leenderheide in Eindhoven. De bestuurder van het voertuig met Duits kenteken gaf geen opvolging aan het stopteken dat de politie gaf. Het leidde tot een achtervolging waarbij hoge snelheden werden bereikt.

De automobilist besloot de afrit te nemen bij Weert-Noord. Vervolgens kwam hij op onbekend terrein terecht en besloot hij een akker op te rijden. Niet veel later crashte de auto in een sloot. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht.

Intussen waren tientallen eenheden van de politie Brabant-Oost en Limburg aangesloten bij de achtervolging. Eenmaal bij de locatie van de crash gingen ze op zoek naar de verdachte. Er werd ook gezocht met een politiehond. De automobilist werd echter niet meer aangetroffen.

De gestolen auto is voor nader sporenonderzoek afgesleept door een berger. Na het onderzoek kan de auto terug naar de rechtmatige eigenaar.

Bekijk een video via: https://youtu.be/jRFq8Ku4Yhw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie