Brandweer rukt uit voor piepende CO-melder in Nederweert

Nederweert – De brandweer is vrijdag rond 23.35 uur gealarmeerd voor een meting in een woning aan de Ribesstraat in Nederweert.

In de woning was de koolmonoxide-melder gaan piepen. Omdat mensen koolmonoxide niet kunnen waarnemen werd uit voorzorg de brandweer gealarmeerd. De brandweer verrichtte metingen, maar het bleek te gaan om loos alarm. Intussen was uit voorzorg ook een ambulance gearriveerd.

Na de controle konden de hulpdiensten weer terugkeren. Waarschijnlijk was er sprake van een storing in de meder.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.