Evaluatie van hondenravotterrein Boshoven

Tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie van de gemeente Weert stelde Fractie Duijsters vragen of er al een evaluatie wordt gehouden over het hondenravotterrein op Boshoven dat afgelopen jaar is gerealiseerd.

Wethouder Van den Heuvel gaf aan dat de gemeente Weert de evaluatie een aantal weken geleden is gestart. Omwonenden is gevraagd om een enquête in te vullen. Ook bij het hondenravotterrein zelf hangt een blaadje waar mensen hun mening of melding op kunnen noteren. De resultaten van de evaluatie worden voor de zomer opgesteld en met de gemeenteraad gedeeld.

Het hondenravotterrein op Boshoven werd vorig jaar gerealiseerd nadat buurtbewoners en hondenbezitters samen met de SP in Weert een petitie hadden aangeboden.  Ze vonden het terrein naast de Ringbaan-Noord en Eindhovenseweg te gevaarlijk omdat het niet omheind was. Na twee jaar actie voeren werd het terrein omheind.

Na de realisatie ontstond er opnieuw discussie omdat het terrein niet volledig was afgesloten. Er was nog een opening omdat de grasmaaier het terrein op moest kunnen rijden. Hierop volgend nam de gemeente snel actie en werd er een poort geplaatst. Daarna werd er veelvuldig gebruik gemaakt van het hondenravotterrein.