Automaatje rijdt ook weer sociaal noodzakelijke ritjes

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

Automaatje Weert is een vervoerservice vanuit Punt Welzijn waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs (Automaatjes) gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen daarvoor een tegemoetkoming van 30 cent per km.

Door de coronamaatregelen mochten ze lange tijd alleen de medisch noodzakelijke ritten rijden. Daar komt nu gelukkig verandering in. In overleg met de ANWB rijden ze nu ook de sociaal noodzakelijke ritten zoals naar familie, de supermarkt of bibliotheek. Uiteraard houden ze wel rekening met de huidige maatregelen waarbij ze een mondkapjes dragen en de auto luchten en ontsmetten.

Daarnaast zijn ze op zoek naar vrijwillige Automaatjes die de leuke club willen ondersteunen. Ze zijn erg flexibel en je kunt zelf de gewenste dag(del)en aangeven. Wil jij zorgen dat mensen samen met de auto naar een afspraak kunnen? Neem dan contact op met Elsa van den Goor ([email protected]) van Punt Welzijn. Bellen kan ook, via telefoon 0495-697900.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie