Chromebooks met een strik, koekjes en taart bij Markeent

Op dinsdagochtend 18 mei werd er een klein feestje gevierd op het dakterras van de Brede School Markeent. Ouders en kinderen van de ‘Samenleerklas’ mochten Chromebooks in ontvangst nemen die gesponsord zijn door Rick Laurens Janse.

Deze ouders en kinderen zijn samen wekelijks actief in het leren van de Nederlandse taal vanuit de VVE thuis methode die op school en thuis gehanteerd wordt.  De letters VVE staan voor Vroeg en Voorschoolse Educatie. Er wordt  gewerkt met thema’s waarbij kinderen en ouders samen de omgeving verkennen.  De kinderen nemen VVE thuis materialen (puzzels, boekjes, spelletjes, praatplaten) mee naar huis en kunnen met de ouders thuis verder werken en spelen.

Om de woordenschat steeds verder uit te breiden wordt er naast de materialen ook gewerkt met computerprogramma’s.  Voor de meeste gezinnen is het niet mogelijk om dit thuis te oefenen omdat er geen computer aanwezig is.  

Door sponsoring van de heer Rick Laurens Janse krijgt de school 12 laptops met computertassen geschonken en kunnen de gezinnen de computers in bruikleen  thuis inzetten. Hierdoor kunnen ouders en kinderen nog uitgebreider samen leren.

Dit was woensdag reden voor een coronaproof feestje op het dakterras van Markeent.  Bij de feestelijke uitreiking zijn er contractjes getekend waarin werd beschreven hoe de laptops gebruikt gaan worden. Daarna konden de aanwezigen genieten van de heerlijk zelf gebakken lekkernijen door ouders. Uiteraard ontving de sponsor een extra bordje koekjes.