Gemeente Weert hijst vlaggen voor IDAHOT

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 14 reacties 2 min. leestijd

Voor het stadhuis van Weert wappert het hele jaar door de Regenboogvlag. Op vrijdag 14 mei werden er in de binnenstad van Weert maar liefst tien LHBTI+-vlaggen extra gehesen.

De kleurrijke vlaggen – die symbool staan voor verschillende genderidentiteiten en seksuele geaardheden – zijn tot en met maandag 17 mei te bewonderen. Het college van burgemeester en wethouders wil hiermee aandacht vragen voor IDAHOT: de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, die ieder jaar op 17 mei wordt gevierd.

Jezelf kunnen zijn

De vlaggen hangen op de Markt en het Bassin. Ze werden gehesen door wethouder Geert Gabriëls, Stichting B Sassy en enkele scholieren van de leerlingenraden van Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College. Wethouder Geert Gabriëls: “Met het hijsen van de vlaggen dragen we uit dat wij LHBTI+’ers in Weert openlijk steunen. En dat niet alleen. We laten hiermee ook zien hoe kleurrijk Weert is. Niet iedereen wordt nu eenmaal als typische ‘man’, ‘vrouw’ of ‘hetero’ geboren. Voor iedereen, maar zeker voor opgroeiende jongeren, is het heel belangrijk dat je jezelf kunt zijn en dat je daarin gesteund wordt.”

Weert Regenboogstad

De gemeente Weert is – samen met Roermond – Regenboogstad. Dat houdt in dat we ons sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI+’ers. Want iedereen verdient de vrijheid en veiligheid om altijd en overal, zichtbaar zichzelf te kunnen zijn.

Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie

17 mei is jaarlijks de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag vragen LHBTI+-organisaties aandacht voor de sociale onwenselijkheid van homo- en transhaat. LHBTI+ staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I). Met de ‘+’ wordt aangegeven dat die gemeenschap nog veel breder is.

Jezelf kunnen zijn. Dat wil jij toch ook?

Bekijk de video via: https://youtu.be/RHB0tve17XM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties