Kindcentrum Kansrijk wil in september 2023 de deuren openen

Plaats een reactie

In september 2023 moet het zover zijn: dan wil Kindcentrum Kansrijk haar deuren openen in Weert. Deze nieuwe basisschool wil het onderwijsaanbod in Weert verrijken met een compleet nieuw onderwijsconcept. Een kinderopvang en basisschool ineen, waar leerlingen van diverse leeftijden leren met en van elkaar – op hun eigen tempo, niveau en manier.

Natuurlijk en gepersonaliseerd leren

In een notendop komt het erop neer dat Kindcentrum Kansrijk het kind volgt, en niet andersom. Daarom wordt er bijvoorbeeld gewerkt met leerrijken van 3 jaar, in plaats van een conventioneel klassensysteem. Leerlingen bepalen hun eigen tempo en stromen door naar het volgende rijk wanneer zij daar zelf klaar voor zijn. Uiteraard onder begeleiding van mentoren, die het kind waar nodig bijsturen en alle handvatten bieden die het nodig heeft om te groeien.

Om de kinderen te stimuleren hun eigen weg te volgen wordt gebruik gemaakt van een persoonlijk leerplan. Daarmee wordt onder andere ingespeeld op verschillende soorten intelligentie: het ene kind leert het liefst uit boeken, terwijl het andere kind al doende kennis vergaart. Kindcentrum Kansrijk biedt een krachtige leeromgeving aan, waarin de lesstof op diverse manieren wordt aangeboden. Zo krijgt elk kind de mogelijkheid om te leren op de manier die het beste bij hem of haar past. Belangrijke aspecten zijn hierbij sowieso aandacht voor de natuur en het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden zoals creatief denken.

Belangstellingsmeting

Om dit nieuwe onderwijsconcept te realiseren zijn echter eerst 200 handtekeningen nodig. Dat zit zo: het Ministerie van Onderwijs toetst aanvragen voor nieuwe scholen op basis van kwaliteit en belangstelling. De kwaliteit wordt natuurlijk gewaarborgd door het team achter Kindcentrum Kansrijk, maar de belangstelling voor dit initiatief wordt gemeten aan de hand van het aantal handtekeningen van geïnteresseerden.

Van 1 juli t/m 15 oktober 2021 kunnen ouders van kinderen die op 1 november 2021 tussen de 2 en 4 jaar oud zijn daarom een digitale handtekening zetten, waarmee zij aantonen dat zij interesse hebben in deze nieuwe onderwijsvorm. Hierna wordt de aanvraag voor deze nieuwe school beoordeeld door het Ministerie van Onderwijs. Zodra het ministerie groen licht geeft, is het de taak aan de gemeente Weert om binnen één jaar huisvesting te vinden voor Kindcentrum Kansrijk. Volgens deze planning kan het centrum dus in september 2023 de deuren openen voor kinderen van 0 tot 13 jaar!

Toon je interesse

Fantastisch nieuws natuurlijk voor de diversiteit van het onderwijsaanbod in Weert! Op de vernieuwde website kindcentrum-kansrijk.nl valt nog veel meer te lezen over wat deze nieuwe school zo bijzonder maakt. Daar kunnen ouders vanaf 1 juli ook geheel vrijblijvend hun handtekening zetten om te laten zien dat zij interesse hebben in dit nieuwe onderwijsconcept. Het bestuur roept alvast iedere geïnteresseerde op dit initiatief te delen, zowel mondeling als via sociale media. Samen zorgen we voor kansrijk onderwijs in Weert!

Meer informatie: www.kindcentrum-kansrijk.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie