Leerlingen Het College blikken terug op eerste examendag

Maandag ging het centraal schriftelijk eindexamen van start voor de middelbare scholen in Nederland, zo ook in Weert. Vanwege corona gingen de centrale examens vorig jaar niet door. Dit jaar kon dat wel, mits er de nodige maatregelen werden getroffen.

Leerlingen hebben dit jaar ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd naar 10 dagen, waarmee leerlingen het centraal examen kunnen spreiden over langere tijd. Ook krijgen leerlingen een extra herkansing voor het centraal examen (2 in totaal). Daarnaast mogen leerlingen 1 vak niet laten meetellen voor het bepalen van de uitslag. Dat mag geen kernvak zijn, zoals Nederlands, Engels of wiskunde.

Het College

Vandaag namen we een kijkje bij Het College in Weert. In de periode van 17 t/m 31 mei worden bij 168 leerlingen in totaal 1143 examens afgenomen.

Op de eerste dag stonden voor het VMBO de vakken Duits (BB) en Nederlands (KB, GL en TL) op het programma. De havo-leerlingen mochten het examen bedrijfseconomie maken en bij het VWO stond (Wiskunde A-B-C) op het programma.

De leerlingen van het College konden terecht in de naastgelegen sporthal. Alle tafels werden voor zover nodig was uit elkaar gezet om zo te kunnen voldoen aan de examenvoorwaarden en de geldende corona-maatregelen.

De meeste leerlingen blikten met een positief gevoel terug op de eerste examendag (zie video).

Bekijk een video via: https://youtu.be/GQ8bdn84jm8