Stadstoezicht houdt oogje in het zeil bij botenwerkplaats

Op 31 maart j.l. had Weert Lokaal tijdens de commissievergadering een vraag gesteld over werkzaamheden aan boten door een bedrijf aan de Kanaalstraat te Weert. Deze werkzaamheden zouden namelijk op de openbare weg plaatsvinden.

De concrete vraag luidde: ‘Er worden werkzaamheden zoals onderhoud aan boten op de openbare weg bedreven door een bedrijf aan de Kanaalstraat 11 in Weert, is dat op deze wijze toegestaan?’

In een antwoordbrief zegt de gemeente Weert: ‘Werkzaamheden aan boten op de openbare weg zijn niet toegestaan. Werkzaamheden op het eigen terrein, binnen de hekken, mogen wel. Dit is in het bestemmingsplan opgenomen.’

Op maandag 26 april is door de toezichthouder van de gemeente Weert een controle uitgevoerd en daarbij is geconstateerd dat de boten op eigen terrein stonden en niet op de openbare weg. Stadstoezicht zal in haar controles aandacht besteden aan deze locatie, aldus de gemeente Weert.