BOA’s zijn speciaal welkom bij Oogcafé Weert

De bezoekers van Oogcafé Weert wilden graag dat de BOA’s werden uitgenodigd voor het Oogcafé Weert op donderdag 11 november a.s. Men had immers toch wel wat vragen rondom handhaving met betrekking tot corona.

Voor de organisatie niet zo vreemd want veel mensen lopen met allerhande vragen rond omtrent handhaving en uitleg van wetgeving en bevoegdheden. Inmiddels is zeker duidelijk dat het voor veel mensen een brei is geworden.

Nu had men al eens een kort bezoekje gebracht om zich voor stellen maar toen ging alle aandacht uit naar de brandweer die een bijzonder interessante presentatie had. Dus dat voorstellen werd wel erg summier. De belofte dat ze graag terug zouden komen op een rustiger moment houden ze dus gestand tot mijn grote vreugde.

De BOA´s Maureen Franssen en Willie Konings-Briels komen donderdag 11 november om 14.00 uur op bezoek, direct bij de opening van het Oogcafé want ze moeten om 15.00 uur weer aan het werk. Iedereen die vragen heeft op het gebied van handhaving en taken van een BOA kan het Oogcafé bezoeken en antwoorden krijgen. Een fijne kans dus om wat wijzer te worden.

Obstakels

Ze gaan ook wat dieper in op de specifieke obstakels waar visueel beperkte mensen in deze periode mee te maken hebben. Dat speelt zeker in de openbare ruimte waar men snel geneigd is om bijvoorbeeld de stoep vol te zetten met fietsen en andere zaken zonder na te denken over mogelijke overlast voor mensen die slecht ter been zijn of het allemaal niet zo goed zien. Vaak zijn er markeringen speciaal voor blinden en slechtzienden om hen veilig over de stoep te loodsen die zo totaal onzichtbaar worden namelijk. Met alle hinderlijke gevolgen uiteraard. Ook lijkt het of verkeersdeelnemers steeds minder geduld hebben voor mensen die wat langzaam zijn. Ze willen hiervoor graag wat meer begrip vragen.

Locatie

Om het Oogcafé te bezoeken zijn er momenteel wel wat regels waar buurthuizen zich aan moeten houden. Je moet een coronatoegangsbewijs en legitimatie kunnen overleggen. Je bent hartelijk welkom vanaf 14.00 uur aan de Nieuwstraat 11 te Weert en je hoeft natuurlijk niet tot 17.00 uur te blijven, mag wel als je naar je zin hebt natuurlijk.

Heb je nu dringende vragen die niet kunnen wachten dan kun je voorzitter John Snijkers van Oogvereniging Limburg bellen voor advies op 0620248377. Hij weet enorm veel en kan je anders zeker verwijzen naar een plek waar de informatie op te halen is. Mail je liever dan kun je ook mailen naar araemaekers 507 @ KPNmail.nl. De koffie staat als altijd klaar.

Ook interessant voor mantelzorgers

Daarnaast is het ook interessant voor mantelzorgers en familie die wat meer over de leefwereld van visueel beperkte mensen willen weten. Ze hebben ervaringsdeskundigen te over namelijk die bovendien graag een praatje aanknopen.