Warm onthaal voor bekerwinnaar BAL bij terugkomst in Weert

Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert schreef zondag 2 mei geschiedenis. De basketballers wisten de nationale beker (DBL Cup) in handen te krijgen.

Tijdens een spannende wedstrijd in Zwolle was het team van coach Radenko Varagić tegenstander Yoast United te sterk. De finalestrijd eindigde in 88-98 in het voordeel van de basketballers uit Weert.

Nadat in Zwolle het team was gehuldigd en het dak van de kleedkamer eraf was gegaan, kwam de ploeg terug naar Weert. Bij sporthal Boshoven stonden tientallen fans buiten te wachten om de winnaars toe te juichen voor een warm onthaal. De basketballers arriveerden onder politiebegeleiding op sportpark Boshoven.

Vanwege de coronamaatregelen mocht er binnen geen publiek aanwezig zijn. Daarom volgden er buiten enkele toespraken en werd vol trots de beker getoond. In de sporthal volgden interviews met de spelers, coach, BAL-voorzitter Jeroen van Veen en wethouder Tessa Geelen.

Bekijk een video met reacties van o.a. de spelers en wethouder via: https://youtu.be/G1wTGEmxJnU