Zaal Don Bosco breidt uit met cafetaria

Na een zwaar jaar kiezen de ondernemers achter Zaal Don Bosco voor een strategische uitbreiding. Naast de zaalexploitatie opent men medio 2021 een nieuwe cafetaria in het hart van Boshoven.

Uitbaters Maikel en Linda hebben het, net als veel andere horeca-exploitanten, niet gemakkelijk gehad in 2020. Nadat vanaf maart 2020 het coronavirus het dagelijks leven volledig in zijn ban hield zijn er nauwelijks nog activiteiten in de zaal geweest. Dat deed de ondernemers denken over de toekomst van hun bedrijf. Daarbij realiseerden zij zich dat de zaalverhuur hen kwetsbaarder dan ooit maakt. Het antwoord volgt deze zomer: vanaf medio juni opent de nieuwe Cafetaria Don Bosco.

Verbouwing

Begin mei wordt begonnen met de verbouwing van de wintertuin. Deze werd voorheen gebruikt voor kleine bijeenkomsten, die nu evengoed nog in (een deel van) de grote zaal gehouden kunnen worden. Een rokersruimte was wettelijk niet meer toegestaan, dus die functie bij grote evenementen komt te vervallen. Cafetaria Don Bosco wordt in beginsel een afhaallocatie met beperkte zitgelegenheid, volgens de ondernemers perfect passend bij het perspectief dat de nabije toekomst biedt.

De nieuwe cafetaria krijgt een landelijke uitstraling, waarbij eerbied voor historie en het hedendaagse cafetariagebruik in balans worden gecombineerd. Bij de inrichting wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De huidige glazen pui blijft bij de verbouwing behouden, waarmee de centrale zichtlocatie aan de Boshoverweg en de Vrakkerstraat optimaal wordt benut.

Bourgondisch assortiment

Cafetaria Don Bosco richt zich op een vers gesneden frietje, kwalitatieve snacks, heerlijke hamburgers en tal van verwante cafetariagerechten. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met vers schepijs en handijs. De exacte menukaart blijft nog even een verrassing, maar de stelregel dat je bij Don Bosco terecht kunt voor Bourgondische goedgevulde maaltijden blijft. Niet voor niets wordt Don Bosco met de bestaande catering al geroemd om de smaakvolle inslag, dus op die reputatie bouwt men graag zorgvuldig door.

De opening van de cafetaria staat gepland voor medio juni. Meer informatie over Zaal Don Bosco is te vinden op www.zaaldonbosco.nl.