Aantal positieve coronatesten in Weert tikt de nullijn weer aan

Net als in de rest van Nederland daalde ook in Weert het aantal positieve coronabesmettingen. Voor het eerst sinds 11 februari staat de teller weer op 0.

Volgens het Corona-dashboard van de Rijksoverheid werd er gisteren niemand uit Weert positief getest op COVID-19. Ook het aantal COVID-positieve patiënten in het SJG is de afgelopen tijd gedaald. Volgens het SJG lagen op 10 juni j.l. nog maar twee COVID-positieve patiënten op de verpleegafdelingen van het ziekenhuis.

Houd je aan de maatregelen

Ook na vaccinatie is er nog een kleine kans dat je ziek kunt worden, zo meldt het RIVM. Er zijn nu ruim 12 miljoen vaccinaties gezet, maar lang niet alle mensen in Nederland zijn helemaal gevaccineerd. Veel mensen zijn dus nog niet (helemaal) beschermd en kunnen dus het virus krijgen.

Het RIVM blijft daarom herhalen: “houd je dus aan de (basis)maatregelen. Dat is dé manier om te voorkomen dat anderen besmet raken of jij besmet raakt. Houd daarom minimaal 1,5 meter afstand tot anderen. Blijf thuis als je klachten hebt, ook na vaccinatie, en laat je testen. Was regelmatig je handen.”