Boshoven kleurt oranje op European Focus Day

Foto via Buurtpreventie Boshoven | Vrakkerplein

Woensdag 16 juni 2021 is het European Focus Day, een initiatief om aandacht te besteden aan de preventie van woninginbraken. Ook Buurtpreventie Boshoven, herkenbaar aan hun bedrukte oranje hesjes, organiseert een speciale activiteit.

Het team gaat die avond tussen 19.00 en 21.00 uur de straat op en deuren langs om met andere wijkbewoners in gesprek te gaan over veiligheid. Coördinatoren Dave Reijnders en Wiktor Golabek: “Een inbraak berooft je niet alleen van bezittingen, maar tast ook je veiligheidsgevoel enorm aan. Nu de samenleving steeds meer ‘open gaat’ en mensen vaker van huis zijn, neemt ook de kans op inbraken flink toe”.

Het team legt ook uit hoe bewoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in de buurt. Joyce Steevens vult aan: “Je kunt heel veel doen om een inbraak te voorkomen. Met de buurtpreventie app-groepen en door controle-rondes te lopen houden ze een extra oogje in het zeil en werken we samen om de wijk veilig te houden”.

Buurtpreventie Boshoven houdt zich tijdens de activiteit aan de actuele corona-maatregelen.