Animal Rights publiceert schokkende beelden stalbrand en houdt wake

Algemeen 6 reacties 3 min. leestijd

Nederweert – Peiling – Op 1 juni brak er een grote brand uit in een varkensstal aan de Bloemerstraat in Nederweert. 4.600 varkens stierven in de vlammenzee. Animal Rights maakte schokkende beelden van de dieren en organiseert een wake op zaterdag 12 juni.

Kristel Grond, campagneleider Animal Rights: “De verkoolde karkassen liggen verspreid over de hele stal. De paniek onder de dieren moet immens geweest zijn en de dieren konden geen kant op.”

Grote ravage in stal

“De stal is ingestort. Muren zijn naar beneden gekomen, stalen balken zijn door de hitte verwrongen. Overal ligt puin. Ook bovenop de varkens. Mogelijk liggen er slachtoffers in de beerputten, die niet zichtbaar zijn op de vloer. Deze dieren zijn al dan niet verdronken in hun eigen mest”, aldus Animal Rights.

Volgens Animal Rights sterven de dieren in stalbranden onder meer door verstikking, worden levend verbrand als ze zich bij de brandhaard bevinden of doordat ze neerstortende, brandende isolatie over zich heen krijgen en sommigen zakken door stalvloeren die smelten onder de hitte. Grond: “Varkens komen in hun korte bestaan vaak niet buiten en weten daardoor ook niet hoe te ontsnappen. Dit is wederom een massaslachting geweest!”

Slachtoffers stalbranden

Jaarlijks eisen stalbranden vele levens. Vorig jaar kwamen in Nederland meer dan 100.000 dieren om het leven. Grond: “De overheid houdt geen exacte gegevens bij van het aantal slachtoffers. Wij verwachten dat dit jaar het aantal slachtoffers al is opgelopen tot boven de 6.000.”

Wake

Op zaterdag 12 juni zal Animal Rights van 13.00 uur tot 15.00 uur en wake houden voor de 4.600 varkens die tijdens de brand aan de Bloemerstraat in Nederweert zijn omgekomen en om stil te staan bij de vele andere slachtoffers van stalbranden. Grond: “Wij willen voorkomen dat de dieren een statistiek worden. Ze zijn individuen die gruwelijk geleden hebben en wij zullen een laatste eerbetoon aan ze brengen.”

De schokkende beelden van Animal Rights: https://vimeo.com/558163219

Peiling

Animal Rights maakt schokkende beelden na stalbrand

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties