Hema Volksloop wordt weer hervat

Foto via Hema Volksloop

Zondag 4 juli aanstaande is het weer tijd voor de ‘Hema Volksloop’ in Weert. Sinds november 2020 is er vanwege de corona-maatregelen geen volksloop meer georganiseerd.

Maar de organisatie staat weer in de startblokken voor een nieuwe editie. Deze zal zondag 4 juli om 10.00 uur van start gaan. Vanzelfsprekend zal de organisatie rekening houden met de dan geldende corona-maatregelen en het KNAU-reglement.

De organisatie zal iedereen verzoeken om niet met te grote groepen bij elkaar te gaan staan. Samen met Veiligheidsregio willen ze alles veilig en iedereen gezond te houden.

Niet stil gezeten

Bij de organisatie hebben ze niet stil gezeten en gaan ze vernieuwen. Er staan wat nieuwe dingen op de sporters te wachten. Daarover zal de organisatie op 4 juli 2021 meer over vertellen.

Jeugd mag gratis meelopen

Wat ook nieuw is, is dat jongeren t/m 15 jaar oud gratis mee mogen lopen. Het betreft voor de afstanden 1,3 / 2,5 en 3,5 kilometer. Senioren vanaf 16 jaar oud betalen een bijdrage van € 2,50.

Inschrijven

De vertreklocatie blijft ongewijzigd. Dat is om 10.00 uur bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2. Het afhalen van de nummers kan vanaf 9.00 uur.

Ook deze keer kan er alleen maar vooraf ingeschreven worden. Er zal weer worden gestart in groepen van 40 tot 50 lopers. Elke groep gaat met een tussentijd van start. Op het parcours is genoeg ruimte om mekaar te passeren. Dit verloopt over het algemeen prima.

In schrijven kan t/m 1 juli via: https://inschrijven.nl/form/2021070416344-nl

Na de loop worden 11 deelnemers verrast met een waardebon van de Hema, Posno-Sport of Bacio. Tevens maken de lopers kans op een prachtige ATB fiets van Erkens Fiets Techniek. Die zal in januari worden verloot onder de deelnemers die in 2020 en 2021 acht keer hebben deelgenomen.

Een half uur nadat de laatste loper binnen is, staan de uitslagen op Internet. Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl.