Torenfestival Weert van start met gastoptreden van Haevn

Op 70 meter afstand genoten de bezoekers in de Weerter binnenstad van het eerste muziekfestival in Nederland, het Torenfestival Weert.

Beiaardier Frank Steijns en gastmuzikanten treden tijdens het ‘Torenfestival’ elke zaterdagmiddag om 15.00 en donderdagavond om 20.00 uur op vanuit de toren van de St. Martinuskerk in Weert met een miniconcert. Het muzikale duo Haevn mocht als eerste de toren in klimmen om de aftrap te doen.

Met minstens 70 meter afstand tussen de artiest(en) en publiek is dit concert volledig coronaproof. Het carillon, ofwel het klokkenspel, is het enige instrument dat met de huidige richtlijnen festivalproof is. De artiesten die bovenin de toren staan, zijn in het hele centrum te horen. En via een live verbinding zijn de beelden van het concert vanuit de toren te streamen via YouTube.

Elk optreden tijdens het Torenfestival is een verrassing. Er zijn verschillende nationale en regionale artiesten uit de pop en klassieke muziekwereld te gast en jong talent van RICK speelt mee. Het publiek kan verzoeknummers aanvragen. De toren zelf is op meerdere dagen vrij toegankelijk voor bezichtiging. En met de ‘pubquizen’ kunnen alle terrasjes in het centrum meedoen.

Het Torenfestival is een samenwerking tussen Stichting ‘Vrienden van de beiaard’, RICK, Centrummanagement Weert, BOSPOP, het Munttheater, horecaondernemers en gemeente Weert.

Meer informatie: https://www.torenfestival.nl/

Bekijk een video via: https://youtu.be/iypticdeJoc