Jeugd maakt Tungelroy een stukje veiliger

Leerlingen van Basisschool Joannes in Tungelroy hadden de opdracht gekregen om een zakelijke brief te schrijven. De leerlingen gingen aan de slag en besloten om een brief te schrijven naar de burgemeester van Weert.

In de brief sprak de jeugd de wens uit om het in 2019 aangelegde voetpad aan de Tungeler Dorpsstraat nog wat veiliger te maken. Veel jeugd maakt gebruik van dit voetpad om bijvoorbeeld veilig naar de scouting te gaan. Vooral ’s avonds zijn de betonnen stootbanden niet goed zichtbaar, wat tot onveilige situaties kan leiden. Ze droegen daarom aan om deze wit te verven zodat ze beter zichtbaar worden. Het college van B&W van de gemeente Weert besloot om in te gaan op het verzoek.

Vandaag was het zover en stond wethouder Van den Heuvel (Openbaar Gebied) samen met Kessels Wegenbouw klaar om de jeugd te faciliteren. Ze hadden verf, kwasten en verfrollers meegenomen zodat de jeugd meteen aan de slag kon. En met plezier. Vol enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag en maakten ze Tungelroy nog een stukje veiliger.

Bekijk een video via: https://youtu.be/9y_t6JZ1zeY