Duurzame fietsestafette bezoekt Weert

Plaats een reactie

Rotary in Nederland bestaat 100 jaar. Bij gelegenheid van dit jubileum is een estafette per (duo)fiets opgezet die alle 500 clubs met elkaar verbindt. Vandaag ging de etappe naar Heeze van start in Weert. Burgemeester Vlecken was aanwezig om het startsein te geven bij Antje van de Statie.

Fietsen met rolstoel- en duofietsen

De Weerter Rotaryclubs fietsen vandaag met rolstoel- en duofietsen naar Heeze. In de ochtend waren er allerlei activiteiten op het Stationsplein voor Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Burgemeester Raymond Vlecken gaf het startschot om exact 12.00 uur als vertreksein van de estafette-etappe. Tijdens deze etappe fietsen ongeveer 16 rolstoel- en duofietsen begeleidt door ongeveer 30 wandelaars, hardlopers en fietsen vanuit Weert naar Heeze.

Goed doel

De opbrengst van dit traject van de estafette is een uniek fietsprogramma voor mindervaliden. Stichting Leefbaar Stramproy fietst met rolstoelfietsen en duofietsen van april tot en met september dagelijks leuke routes met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Vandaag werd ook met deze fietsen naar Heeze gefietst.

Meer informatie kun je vinden via: www.rotary.nl/100/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie