Transformatie Jumbo Heerschap naar Albert Heijn krijgt steeds meer vorm

Schets Albert Heijn Boshoven

De Heerschap Groep werkt achter de schermen aan gigantische operatie. In 2022 gaat Heerschap met vijf Jumbo winkels over op de Albert Heijn formule. Al maandenlang wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. De plannen krijgen steeds meer vorm.

De Jumbo-winkels in de Weerter wijken Boshoven, Leuken en Moesel en de winkels in Heythuysen en Nederweert worden allemaal omgebouwd. Voor sommige winkels is het de gelegenheid om de metamorfose aan te grijpen voor een grondige modernisering. De meest opvallende ingreep zal gebeuren bij de vestiging op Boshoven.

Verbouwing

De vestiging op Boshoven zal wat meters winkel erbij krijgen. Dat is ook wenselijk aangezien steeds meer mensen uit de nieuwbouwwijk Laarveld naar Boshoven gaan om boodschappen te doen.

De units van de drogist, bloemenwinkel en voormalige interieurwinkel en frituur worden allemaal bij de nieuwe Albert Heijn betrokken. De winkel van Bart Bloemwerken krijgt een geheel nieuw onderkomen naast de hoofdingang.

Ook de winkels in de wijken Leuken en Moesel worden aangepakt. Op Moesel worden de panden van de kapper en de voormalige buitenlandse supermarkt en stomerij bij de nieuwe Albert Heijn betrokken. De winkel in het winkelcentrum van Leuken is nog niet zo oud, maar kan wel wat extra magazijnruimte gebruiken. Op Leuken wordt dus alleen aan de zijde van de Ringbaan-Oost een stukje magazijn bijgebouwd.

De winkels in Nederweert en Heythuysen krijgen ook een cosmetische ingreep. In Heythuysen zal het parkeerterrein aan de Dorpstraat worden omgetoverd tot een horecagedeelte.

Modernisering

Met de transformatie worden de winkels op een hoger niveau getild wat betreft het gemak voor de klanten. De nieuwe ‘echt vers’ formule van Albert Heijn wordt ook toegepast in de winkels van Heerschap. Het gaat bijvoorbeeld om een ruimer assortiment en het zogeheten ‘dry-misting’-systeem op de afdeling aardappelen, groenten en fruit. Dry-misting is een techniek die koud water in uiterst kleine druppeltjes vernevelt over de verse producten.

Ook op technisch vlak worden de nieuwste ontwikkelingen toegepast. Denk hierbij aan de zelfscan-systemen en elektronische schaplabels. Natuurlijk zullen de winkels ook gewone kassa’s krijgen waarbij op de traditionele manier kan worden afgerekend.

GastHeerschap

Het ‘GastHeerschap’ van de medewerkers zoals de klant gewend is zal natuurlijk blijven. Dus de klantvriendelijkheid, service, kennis en kunde. Ook de ambachtelijke producten van Bakkerij Heerschap uit Nederweert zullen in de Albert Heijn Heerschap winkels komen te liggen.