Wake voor omgekomen varkens in Nederweert

Nederweert – Zaterdag 12 juni werd door Animal Rights een wake georganiseerd voor de varkens die zijn omgekomen tijdens de stalbrand op 1 juni j.l. in Nederweert.

Aanvankelijk wilden men de wake houden bij de afgebrande stal aan de Bloemerstraat, maar na overleg met de gemeente Nederweert werd dit het Raadhuisplein bij het gemeentehuis.

Met de wake wil Animal Rights aandacht vragen voor de vele dieren die jaarlijks sterven door stalbranden in Nederland. “Wij willen voorkomen dat de dieren een statistiek worden. Ze zijn individuen die gruwelijk geleden hebben en wij zullen een laatste eerbetoon aan ze brengen”, aldus Animal Rights.

Tegenmaatregelen Farmers Defence Force

In navolging van de aankondiging dat Animal Rights een wake ging organiseren kwamen leden van de Farmers Defence Force in verweer. Zij kondigden op hun beurt aan de getroffen boer te zullen beschermen.

In diverse straten rondom de afgebrande stal stonden collega’s van de boer met hun tractoren opgesteld om de wegen te blokkeren indien de activisten zich naar de stal zouden begeven.

Beide bijeenkomsten verliepen vreedzaam.

Bekijk een video: https://youtu.be/D6AfOdchdYs