Brandweer duikt moeras in om verstrikt geraakte kraai te redden

De brandweer werd zondag rond 22.30 uur gealarmeerd voor een ‘dier op hoogte’ in het buitengebied van Stramproy.

Een wandelaar had een verstrikt geraakte kraai gezien nabij de Tungelroyse beek. De kraai was met zijn poot door middel van visdraad vast komen te zitten in een boom.

Het was voor de brandweer een bijzonder klusje omdat men eerst door een moeras moest lopen om bij de kraai te kunnen komen. Er werden speciale pakken aangetrokken zodat de brandweerlieden ongeschonden door de natte ondergrond konden lopen.

Omdat de kraai op een aantal meters hoogte zat, was de brandweer genoodzaakt de boom om te zagen. Toen dat gelukt was kon de verstrikt geraakte kraai worden bevrijd. Na de bevrijding werd de kraai weer losgelaten op een naastgelegen akker.

Bekijk een video: https://youtu.be/NM9e-O7DEyA