Team Basketbal Academie Limburg compleet en klaar voor nieuw seizoen

Met het contracteren van de Amerikanen Andrew Eudy en Chris Hudson is het team van Basketbal Academie Limburg klaar om de nieuwe BNXT league in te gaan. De BNXT League is de samensmelting van de Nederlandse en Belgische nationale basketbalcompetities die in september van start gaat.

De 2.01m lange forward Eudy is een echte allrounder en kan op meerdere posities goed uit de voeten. Hij genoot zijn opleiding aan Campbell University in North Carolina waar hij tot gemiddelden kwam van 11,9 punten, 6,8 rebounds, 3,6 assists en 1,4 blocks per wedstrijd.

Forward Chris Hudson is naast een echte scorer ook nog een begenadigd verdediger. Hij genoot zijn opleiding aan het Bentley College in Massachusetts, waar hij furore maakte met gemiddelden van 19,0 punten, 7,4 rebounds, 2,8 assists, 1,5 steals en 1,5 blocks per wedstrijd. 

Eerder al werd bekend gemaakt dat 12 spelers van het succesteam dat het afgelopen seizoen de beker won ook in het nieuwe seizoen weer in actie zullen komen voor Basketbal Academie Limburg. Het team zal net zoals afgelopen jaren onder leiding staan van coach Radenko Varagic en assistent-coach Koen van Gerwen. 

Op vrijdag 24 september om 20:00 uur begint BAL aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns. Vooraf is er echter al gelegenheid tot kennismaking met het team tijdens de oefencampagne. Wil jij niks missen? Koop dan nu je seizoenkaart met vroegboekkorting: https://www.bal-webwinkel.nl/c-5789738/seizoenkaart/