Hybride auto vat vlam en is niet zomaar geblust

De brandweer is maandag rond 5.15 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Lutenakkersteeg in de wijk Boshoven. Op de oprit van een woning stond een hybride auto in brand.

Omdat het een hybride auto betrof was het niet zomaar een kwestie van blussen en afslepen. Omdat de accu oververhit was geraakt kon deze niet meteen met water worden geblust. De brandweer moest voorzichtig te werk gaan.

Uiteindelijk kreeg de brandweer de situatie onder controle. Maar omdat de temperatuur van de accu steeds terug opliep moest de auto op een alternatieve manier worden afgesleept. Er werd een berger opgeroepen met een speciale laadbak waarin men de auto in water kon onderdompelen. Deze speciale berger moest uit Cuijk komen.

Toen de berger arriveerde was de temperatuur van de accu al flink gedaald. De auto onderdompelen in de laadbak was niet meer noodzakelijk. De berger heeft de auto wel in de speciale laadbak geplaatst. Mocht de accu onverhoopt toch weer oververhit raken kan men de brand snel doven door de laadbak te vullen met water.

Bekijk een video via: https://youtu.be/FzyAsgNPXVg