Tijdcapsule geplaatst in kunstwerk bij Zonnepark Altweerterheide

Vrijdagmiddag werd het kunstwerk bij het Zonnepark Altweerterheide aan de Bocholterweg feestelijk onthuld door wethouder Wendy van Eijk en de kunstenares Inge de Monte. Het kunstwerk maakt deel uit van het Infopunt dat eveneens werd opengesteld.

Aan het kunstwerk werd een tijdcapsule toegevoegd. In de muur van het kunstwerk zat een steen los. De tekeningen van de kinderen werden in buizen en vervolgens in het kunstwerk geplaatst. Hierna werd de muur dichtgemetseld.

Het is de bedoeling dat deze steen na 15 jaar weer wordt losgemaakt om te zien of de toekomst, zoals de kinderen die hebben getekend, er dan daadwerkelijk zo uitziet.

Kunstwerk

Het kunstwerk heeft Inge de Monte samen met de leerlingen van de basisschool St. Jozef Altweerterheide gemaakt. Het ‘Gemozaïekte zonnepaneel’ bestaat uit een betonnen plaat, die bekleed is met vierentwintig panelen van glasmozaïek, liggend op een schuine stenen sokkel. In de klas hebben de leerlingen nagedacht over hun eigen toekomst en de toekomst van de wereld. Ze hebben daar tekeningen en mini-capsules van gemaakt. Kunstenares Inge heeft de tekeningen geabstraheerd tot herkenbare taferelen. Vervolgens hebben de kinderen de panelen van glasmozaïek gecreëerd.

Zonnepark

Om het zonnepark meer te betrekken bij Altweerterheide en het een waardevolle invulling te geven, ontstond in 2019 het idee om een Infopunt bij de entree van het zonnepark te realiseren. In 2021 is het een plek geworden waar het fijn toeven is. Fietsers kunnen er gratis hun elektrische fiets opgeladen met groene stroom van het zonnepark. Wandelaars en fietsers kunnen even uitrusten aan de picknicktafel. Op een kleurrijk en informatief bord is onder andere te zien wat het zonnepark op dat moment opbrengt. Verder nodigt het vrolijke kunstwerk ‘Gemozaïekte zonnepaneel’ jong en oud uit om het van dichtbij te gaan bekijken.

Bekijk een video via: https://youtu.be/QdJtSLo7sJc