Ree van verdrinkingsdood gered

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Een alerte voorbijganger in Weert sloeg zondagochtend alarm toen hij zag dat een ree er niet in slaagde om uit de Zuid-Willemsvaart uit te komen. Iets voor 7.00 uur werd de brandweer aangestuurd om het dier van de verdrinkingsdood te redden.

De brandweer spoedde zich met een boot naar de ree om hem uit het water te halen. De onderkoelde ree werd vervolgens naar de kant gebracht waar het dier een warm onthaal van de brandweermannen stond te wachten. De ree werd in een dekentje gewikkeld om zo een beetje te kunnen opwarmen.

De ree was bij het haventje nabij Sluis 16 uit het water gehaald. Dat was natuurlijk geen geschikte leefomgeving voor het dier. Omdat er niemand beschikbaar was om het dier op te halen besloot de brandweer om de ree zelf naar het bos te brengen.

Na een kort ritje in de brandweerwagen werd de ree in de Laurabossen uitgezet. Nadat de ree was opgewarmd kon het dier met wat hulp weer de vrije natuur in huppelen.

Het was wederom een geslaagde reddingsactie van de brandweer. Op 29 juni j.l. wist de brandweer ook al een rottweiler uit het kanaal te redden.

Bekijk een video via: https://youtu.be/0t0-B50tyew

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties