Verkeersles op school: ‘Hé, de chauffeur kan me helemaal niet zien’

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Sommige wijze lessen kun je het snelst leren als ze in de praktijk worden ervaren. Je kan de jeugd natuurlijk in de klas vertellen over de ‘dode hoek’ van een vrachtwagen, maar als je het zelf ervaart blijft het meestal beter in je geheugen zitten.

Dat dachten ze ook bij OBS Molenakker. Daar kregen de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 vandaag een bijzondere gastles. Voor de les was Edith Ramaekers van autoschade herstelbedrijf WellColl naar Molenakker gekomen om de leerlingen bewust te maken over de veiligheid in het verkeer.

Op het parkeerterrein naast de voetbalvelden van SV Laar stond een kleine vrachtwagen met daarop een mooie sportwagen. Ook stond er een beschadigde auto. De leerlingen konden zelf ervaren wat de risico’s en de gevolgen zijn als je niet goed oplet in het verkeer.

Ook kregen de leerlingen een lesje over de ‘dode hoek’ bij een vrachtwagen. Daardoor werd de jeugd bewust van het feit dat vrachtwagenchauffeurs je niet altijd kunnen zien.

Bekijk een video waar Edith er meer over vertelt via: https://youtu.be/_942sB5UHiY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties