Dierenambulance vraagt hulp voor 25 gedumpte konijntjes

In een bos aan de 2e Schoorbaan in Weert zijn afgelopen vrijdag 25 gedumpte konijntjes aangetroffen. Medewerkers van de dierenambulance Midden-Limburg kwamen ter plaatse. Ze wisten de diertjes te vangen en hebben ze meegenomen naar de opvang in Weert.

In totaal worden bij de dierenambulance nu 35 konijntjes opgevangen. Hierdoor slinkt de voorraad hooi, zaagsel en konijnenvoer. Uit verschillende hoeken wordt al gedoneerd maar de dierenambulance kan nog wat hulp gebruiken. Met name brokken en hooi zijn van harte welkom.

De gedumpte konijntjes blijven nog even in quarantaine. Over een aantal weken zullen ze ter adoptie aangeboden worden. De andere konijnen in de opvang mogen wel al naar een nieuw baasje. Op www.dierenambulancemiddenlimburg.nl is hierover meer informatie te vinden.

Donaties kunnen worden afgeleverd bij de opvang van de dierenambulance aan de Graafschap Hornelaan 201 in Weert.

In de onderstaande video vertelt Michelle van de Dierenambulance Midden-Limburg meer over de dumping, de gevolgen en de hulpvraag.

Bekijk een video via: https://youtu.be/9_C1SNgkEIs