Gemeente deelt regenboogballen en vlaggen uit aan verenigingen

Algemeen Weert 7 reacties 1 min. leestijd

Op 11 oktober is het Coming Out Dag! Op die dag wordt de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit gevierd. Verschillende gemeenten en organisaties hangen dan de regenboogvlag uit. In Weert wappert de regenboogvlag het hele jaar door. Ze vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn in Weert en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen.

Regenboogvlaggen hijsen

Welke (sport)vereniging, organisatie of ondernemer hijst van zaterdag 9 oktober tot en met maandag 11 oktober samen met de gemeente Weert de regenboogvlag? Meld je vóór 15 september via [email protected] en de gemeente zorgt ervoor dat je een regenboogvlag krijgt.

Extraatje voor sportverenigingen

Voor sportverenigingen heeft de gemeente nog een extra aanbod! Wil je met jouw voetbalteam in het weekend voor 11 oktober met een regenboogbal sporten? Meld je dan vóór 15 september via [email protected]. Voor iedere vereniging stellen zij een aantal gratis voetballen ter beschikking!

Regenboogstad

Gemeente Weert en gemeente Roermond trekken samen op als één van de 53 ‘Regenboogsteden’. Regenboogsteden maken zich sterk voor het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties