Eerste regenboogtegel geplaatst

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 34 reacties 3 min. leestijd

Bij de ingang van het Weerter Stadhuis is vrijdag door wethouder Michèle Ferrière en twee leerlingen van Het Kwadrant een regenboogtegel gelegd. Het is de eerste van in totaal 27 tegels die in Weert geplaatst zullen worden.

In gesprek

De tegels zijn een resultaat van het scholenproject Speaking Minds, dat ondersteund werd door Punt Welzijn. Wethouder Ferrière:

“Jongeren hebben meegedacht over hoe wij LHBTI-jongeren het beste kunnen helpen om bewustwording te creëren zodat ze hier nog meer zichzelf kunnen zijn. Die stoeptegel is daar eigenlijk symbool van: een plek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan”.

Wethouder Michèle Ferrière, Gemeente Weert

Volgens Sem Douven van Punt Welzijn kunnen de tegels ervoor zorgen dat diversiteit meer aandacht krijgt. “We denken dat door middel van een tegel er een hele laagdrempelige manier is om met elkaar in gesprek te raken over dit soort thema’s”.

Jezelf zijn

Wiktor Duchniak en Loeka Segers assisteerden de wethouder bij de plaatsing van de tegel. Loeka: “Iedereen die nu langsloopt kan nu zien dat wij als gemeente Weert hiervoor staan, en dat je hier welkom bent, zoals je bent”. Wethouder Ferrière: “Vooral onder de jongeren zie je dat er wel beweging is en dat het makkelijker is om jezelf te zijn. Maar er is nog werk aan de winkel want het gebeurt nog te vaak dat er onbegrip is”.

Spreukentegeltjes

In totaal zullen er 27 regenboogtegels geplaatst worden in Weert. Bij onder andere het RICK, het Munttheater en verschillende Weerter scholen zullen ze verschijnen. Daarnaast heeft Punt Welzijn ook tegeltjes voor aan de muur laten maken. Sem Douven: “De ouderwetse variant: de lay-out van spreukentegeltjes .. maar dan in een modern jasje gestoken met een moderne boodschap”. Op de tegeltjes staan teksten als: “Hier mag je houden van wie jij wilt” en “Hier mag iedereen zichzelf zijn”.

Wie een stoeptegel of een spreukentegeltje wil kan contact opnemen met Punt Welzijn.

In deze video zien we dat de eerste regenboogtegel geplaatst wordt en leggen de wethouder, Wiktor, Loeka en Sem uit welke bijdrage de tegels kunnen leveren in de acceptatie van LHBTI-ers: https://youtu.be/lMeBIh6MVOs.


Foto’s van o.a. Punt Welzijn

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
34 reacties