Organisatie houdt hoop dat Simac Ladies Tour door kan gaan

Ook in 2021 is de gemeente Weert weer etappeplaats voor de Simac Ladies Tour (voorheen Boels Ladies Tour). Op vrijdag 27 augustus wordt daar een 125 kilometer lange rit gereden. De wielrensters starten in Stramproy en finishen in Weert.

Ondanks de recente maatregelen gaat de organisatie ervan uit dat de Simac Ladies Tour doorgang kan vinden. Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events: “De Simac Ladies Tour is een doorstroomactiviteit die zich laat vergelijken met een kermis of markt. Een wielerwedstrijd kenmerkt zich door publiek wat in de eigen straat of dorp staat te kijken, over 95 procent van het parcours is de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Bij de ploegenpresentatie, start, finish en huldiging komen normaal veel mensen samen. We zijn met alle betrokken gemeenten in gesprek om op die locaties passende maatregelen te treffen. Daarbij kun je denken aan het verplaatsen van een start of finish buiten de bebouwde kom of het afsluiten van het gebied en daar gereguleerd toelaten van het publiek. Voor elke etappe hebben we een plan klaarliggen dat wordt besproken met de betrokken gemeenten. We gaan ervan dat we uiteindelijk tot een scenario kunnen komen waarbij alle betrokken burgemeesters van de acht start- en finish gemeenten hun akkoord kunnen geven.”

Geen randactiviteiten

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden er geen randactiviteiten georganiseerd. Ook is er geen ploegenpresentatie. Het wielerevenement wordt live uitgezonden via L1.

De organisatie hoopt binnenkort met meer informatie te komen. Website: https://simacladiestour.nl/