Rogstaekers presenteren uniek dialectsprookjesboek

Algemeen Dialect Vastelaovendj Weert Reageer 3 min. leestijd

Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers uit Weert presenteert Juul, de kleine kwânte kwakkert, een uniek sprookjesboek geschreven in 17 Limburgse dialecten. Op 26 en 27 november 2021 tekenen de Rogstaekers voor de organisatie van de festiviteiten rondom de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor. Deze hoogste Limburgse vastelaovendjonderscheiding wordt dit jaar uitgereikt aan Huub Stapel. Het thema van de Gulden Humor 2021 is Sprookjes bestaon. In de aanloop naar het evenement wordt het sprookjesboek in gelimiteerde oplage uitgebracht. Het verhaal is geschreven door Mark Bouwmans en de prenten zijn getekend door Rob Jacobs.

Op reis door Limburg

Het verhaal gaat over de kleine Limburgse kikker Juul. Juul is gek van sprookjes en van vastelaovendj en droomt ervan om door een knappe prinses tot prins te worden gekust. Om zijn prinses te vinden heeft hij een toverdrank nodig, bestaande uit 17 ingrediënten die te vinden zijn in de 17 plaatsen die zijn aangesloten bij de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. Samen met zijn goede vriend, de tovenaar Carnavales, gaan ze op pad door Limburg en maken ze van alles mee. Wat dit boek dus extra bijzonder maakt is dat het geschreven is in 17 verschillende Limburgse dialecten, elke pagina in het dialect van de plaats waar het avontuur zich afspeelt.

Voorinschrijving

Juul, de kleine kwânte kwakkert is een uniek verzamelobject en wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht. Het boek is leuk om voor te lezen, maar ook een must voor iedereen die zich voor dialect interesseert .

Het boek is te koop voor € 19,95 per stuk en wordt eenmalig uitgebracht. Om zeker te zijn van een exemplaar is het raadzaam om gebruik te maken van de voorinschrijving. Dat kan t/m 28 augustus 2021 door een e-mail te sturen naar [email protected] en € 19,95 per exemplaar over te maken op rekeningnummer NL 90 RABO 0355 1487 06 t.n.v. Stichting Gulden Humor Wieërt. Bestelde boeken kunnen op zaterdag 2 oktober 2021 tussen 10:00 uur en 14:00 uur worden afgehaald bij Wertha Brewpub, Bassin 6 te Weert.

Meer informatie: www.guldenhumor2021.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie