Gestolen duobak uit kanaal gevist nabij Sluis 16

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Update 14.50u – Met hulp van de brandweer is zaterdag nabij Sluis 16 in Weert een ‘verdachte’ duobak uit de Zuid-Willemsvaart gevist.

Aanleiding was dat afgelopen nacht getuigen iemand een afvalcontainer in het kanaal hadden zien dumpen. De keuze voor het tijdstip en de locatie zorgde bij de politie voor vraagtekens. Waarom rijdt er iemand naar de Industriekade om daar vervolgens in het donker een kliko in het water te dumpen?

Omdat er mogelijk een donkere vloeistof uit de container was gelekt wilde de politie weten van wie de container was en wat erin had gezeten. Rond 10.45 kwam de brandweer ter plaatse om de politie te helpen bij het oplossen van het mysterie.

Met een boot werd de container gelokaliseerd. Vervolgens moest het scheepvaartverkeer door Rijkswaterstaat stil worden gelegd. Hier ging een tijdje overeen omdat het spuien bij Sluis 16 moest worden gestopt.

Nadat Rijkswaterstaat het scheepvaartverkeer had gestremd gingen de brandweerduikers het water in. Echter zij konden de container niet meer vinden op de aangewezen plek. De container was door de stroming weggedreven.

Vervolgens trad plan B (de helikopterview) in werking. Door middel van een ladderwagen werd er van bovenuit in het water gekeken. En met succes. De container werd opnieuw gelokaliseerd en kon vervolgens met de brandweerboot uit het water worden gehaald.

De groene duobak is door de brandweer naar de kade gebracht en vervolgens overgedragen aan de politie. De inhoud van de container was, op het water na, leeg. Wel kon de eigenaar van de afvalcontainer worden getraceerd. De politie gaat verder met het onderzoek.

Update 14.50u:

De duobak bleek te zijn gestolen. De politie meldt dat er een aangifte zal worden opgenomen. De identiteit van de verdachte is vastgesteld.

Bekijk een video: https://youtu.be/Tv6iEVy4u_k

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie