Avond4Daagse(+) in Altweerterheide is meer dan alleen wandelen

Algemeen Altweerterheide Dorpen Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Gisteren werd er weer gewandeld tijdens de Avond4Daagse in Altweerterheide. Het is eigenlijk een Avond4Daagse +. Want het is meer dan alleen wandelen door de mooie omgeving.

Steeds meer mensen ontdekken de lol van het wandelen in combinatie met de pop-up acts die elke avond door een wisselende cast van boeren, burgers en buitenlui wordt gepresenteerd.

Gisteravond stond de handel en wandel van de rondreizende teuten en marskramers op het programma. De boeren in de buitengebieden werden vroeger net als tegenwoordig met de snelle koeriers van noodzakelijke waren voorzien: alleen ging het vroeger om hele andere waren zoals pannen, scharen en ander te slijpen gerei.

Daarnaast kwam aan de rand van het Wijffelterbroek in ruime mate de spanning van de grens aan bod: met smokkelende eiervrouwkes, verschanst liggende botersmokkelaars en voerlieden die met een zware Belsj onderweg waren. Verderop op de route een inspectietocht van de veldpolitie en lokale ’premiejagers die het net als vroeger met hun angstaanjagende vallen voorzien hadden op mollen, ratten en zelfs wolven.

Van een geheel ander kaliber was de voorstelling van Ed en Willem Bever die menig wandelaar nog herkende van het jeugdjournaal. Voorts was het voor menig wandelaar een eye-opener dat vroeger – aan de boorden van de beek en het broek volop turf werd gestoken. Bij afloop konden belangstellenden nog paraderen langs een grote hoeveelheid opgestelde oldtimers. Niet geprogrammeerd maar wel een beleving op zich was de de landing van een heuse luchtballon nabij de Paol.

Vanavond staat het verhaal en de beleving van Aovert en de IJzeren Man op het programma.

Inschrijven kan nog steeds.  In verband met covid-maatregelen aanmelden via www.Altweerterheide.nl. Deelnamekosten € 6,- per deelnemer. Inschrijfgeld overmaken op rekening NL40 RABO 0310 9825 96 tnv PHHG Mols.

Er kan gestart worden tussen 17:00 en 19:00 uur vanaf het terras van De Paol in Altweerterheide. De acts vinden plaats ná zes uur.

In de onderstaande video vertelt Peter Mols meer over het wandelevenement en komt ook Jan Hoeben aan het woord over zijn rol als agent Hendrik Tromp.

Bekijk een video via: https://youtu.be/Fh_FygPfPIQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie