‘Corona over het Weerterland’ te zien bij L1

Medio mei 2021 heeft regisseur Ralf Driessens samen met Ferry Nijsen van Special Events
Productions de montage van een documentaire over de impact van Corona in het Weerterland
afgerond.

Aan de hand van 11 interviews met personen uit verschillende lagen van de Weerter bevolking keken zij terug op de impact die de komst van Corona op hun privéleven had. Daarnaast vertellen zij wat corona betekende voor hun hobby, maatschappelijke leven of bedrijf. Deze documentaire is bedoeld als een tijdsdocument waarmee aan de hand van de verhalen uit 2020 -2021 teruggekeken kan worden hoe het enkele Weertenaren is vergaan in de moeilijke en ongrijpbare coronatijd.

De documentairemakers nemen de kijker mee in de beleving vanaf de 1e lockdown tot mei 2021. Elf interviews, van pastoor tot voorzitter van Bospop, van ex-covidpatiënt tot ondernemer. Verder komen een ambulancechauffeur, de Stichting Sint Nicolaas en onder meer gedeputeerde Geert Gabriels, destijds tijdelijk vervanger van weggestuurd Burgemeester Jos Heijmans, aan het woord. Opmerkelijke verhalen en schrijnende gebeurtenissen.

 De S-E-P Productie ‘Corona over het Weerterland’ zal vanaf 11 september te zien zijn op L1 TV.

  • Zaterdag 11 september 16:00,
  • Zondag 12 september 16:00 | 18:30, 
  • Dinsdag 14 september 13:25
  • en donderdag 16 september 13:25 | 15:15