De Krottepoffers uit Nederweert keren terug op het podium

Nederweert – Na een lange periode waarin toneelvereniging de Krottepoffers noodgedwongen al haar activiteiten moest stilzetten, komt ze in oktober terug met maar liefst twee voorstellingen.

Een Grote Vuilnisbelt

Dit presenteren de Krottepoffers voor de jeugd van Nederweert en omstreken.

De spelers stonden vorig jaar maart helemaal klaar om te spelen, maar toen de première op het punt van beginnen stond, begon de eerste lockdown. Vervolgens zijn we anderhalf jaar verder, maar de spelers staan te springen om het stuk eindelijk op te voeren!

Het jeugdstuk is twee keer te bezichtigen. Op zaterdag 9 oktober (19.00 uur) en zondag 10 oktober (15.00 uur), allebei de keren in De Pinnenhof. Kaarten kosten €6,- per stuk en zijn uitsluitend te verkrijgen via www.krottepoffers.nl.

Over het stuk

Propje – een idealistische, jonge rat die met zijn tante Thirza op een vuilnisbelt woont – droomt van een schonere, betere wereld. Zoals de tuin die hij vanaf het dak kan zien, waarin zich geen verroeste blikjes of rottende groenten bevinden. Maar zijn dromen worden dagelijks wreed verstoord door Frau Smeerpijp, Verdediger van de Vuiligheid, die snode plannen heeft om iedere tuin en elk park te veranderen in één grote vuilnisbelt.

Met hulp van Hamster Habbema, tante Thirza en Kapitein Knaagtand en zijn trouwe bemanning van waterratten, gaat Propje op avontuur om de akelige plannen van Frau Smeerpijp te dwarsbomen. Maar of het hem lukt?

Regie: Bas Peeters & Koos Vaes

Een stuk voor kinderen vanaf vier jaar.

‘Unne kieër waat angers’

Dit presenteren de Krottepoffers in samenwerking met Muziekcollectief Nederweert.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober komen de Krottepoffers en Muziekcollectief Nederweert met twee avondvullende voorstellingen waarin zij vieren dat ze na een lange periode eindelijk weer het podium op mogen om hun kunsten te tonen.

Een avond waarin toneel en muziek hand in hand met elkaar gaan om het publiek te vermaken en raken. Het publiek wordt getrakteerd op toneel dat wat kleiner van aard is dan ze normaal van de Krottepoffers gewend is; unne kieër waat angers. Daar blijft het niet bij, want Mayra Salimans uit Nederweert zal de avond met haar zang van een prachtige muzikale omlijsting voorzien.

Regie: Rina Willekens.

Informatie

Dat allemaal in een intieme en gezellige setting in de Pinnenhof. Kaarten kosten €6,- per stuk en zijn uitsluitend te verkrijgen via www.krottepoffers.nl. Wees er voor beide voorstellingen snel bij, want voor iedere voorstelling bieden we plaats aan maximaal 75 mensen.

Meer informatie en kaartverkoop via www.krottepoffers.nl.