Hoe ze bij Eynderhoof omgaan met mensen met dementie

Schermafdruk video Punt Welzijn

Nederweert-Eind – Eynderhoof wil graag dat mensen zo lang mogelijk bij hen betrokken kunnen blijven en zich daar prettig voelen, ook wanneer iemand te maken krijgt met geheugenproblemen. Om hier goed mee om te gaan hebben vrijwilligers o.a. de training ‘GOED omgaan met dementie’ gevolgd. Zo zorgen zij ervoor dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

In je vrijwilligerswerk of als lid bij een vereniging kun je te maken krijgen met mensen met dementie, bijvoorbeeld wanneer je werkt in het verzorgingshuis, maar ook in een sportvereniging. Het kan zijn dat een lid van je vereniging soms wat vergeetachtig is en hierdoor minder goed deel kan nemen. Weet jij hoe je dementie kunt herkennen? En hoe je hiermee om kunt gaan?

Kijk voor meer informatie op www.puntwelzijn.nl/dementie

Bekijk de video: https://youtu.be/iQ9TH1OkQ-o