Jeugd bestormt nieuw kasteel in Stadspark Weert

Als ware ridders bestormden leerlingen van basisschool De Kameleon het nieuwe speeltoestel in het stadspark van Weert. Afgelopen mei hebben de leerlingen meegeholpen met het kiezen en ontwerpen van een speeltoestel voor in het nieuwe stadspark. Vandaag mochten ze het officieel openen.

De leerlingen mochten in het stadspark op zoek naar schilden, zwaarden en pijl en boog om vervolgens het nieuwe speelkasteel te bestormen. Het duurde niet lang alvorens het hele kasteel was ingenomen. Nadat ook wethouder Van den Heuvel een kijkje had genomen in het torentje was het speeltoestel officieel geopend.

Vanaf maandag 4 oktober toegankelijk

In het Weerter stadspark wordt hard gewerkt aan een totale herinrichting. Inmiddels is het gras ingezaaid en is het archeologisch onderzoek op de voorhof (het voormalige terrein van de houthandel) afgerond.

Vanaf maandag 4 oktober is dit deel van het stadspark alvast toegankelijk. Het speeltoestel is vanaf dan door alle kinderen te gebruiken. De verdere inrichting van het park (zoals bankjes, prullenbakken, lantaarns) volgt nog.

De totale herinrichting van het park is naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Bekijk een video via: https://youtu.be/hNCy2g_h-NA