Kind raakt met voet bekneld in spaken van fiets

De brandweer en ambulancedienst zijn vrijdag rond 15.15 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Coenraad Abelsstraat in de Weerter wijk Fatima.

Een kind was tijdens het fietsen met een voet tussen de spaken vast komen te zitten. Buurtbewoners schoten meteen te hulp nadat ze het meisje hoorden schreeuwen. Ze probeerden het meisje te bevrijden, maar dat was niet zo eenvoudig. Daarom werd de brandweer gebeld.

De brandweer kwam met een SIV (Snel Interventievoertuig) ter plaatse en had het juiste gereedschap bij zich. De spaken werden door de brandweer doorgeknipt waarna het meisje uit haar benarde positie kon worden bevrijd. Het meisje kreeg een knuffelbeertje van de brandweer om van de schrik te bekomen.

Een ambulance heeft het kind in het bijzijn van haar moeder overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorkom voetjes tussen de spaken

Het komt in Nederland regelmatig voor dat kinderen vast komen te zitten tussen de spaken. Meestal is het als kinderen achterop een fiets zitten. Voor de kinderen is het een vreselijk incident om mee te maken. Via de website veiligheid.nl lees je hoe je zoiets kan voorkomen.